+31 850 130 444 info@deltapak.nl
substraat behandeling

Naast een goede instelling van de drukpers en andere apparatuur is het zaak dat de rol met substraat goed wordt voorbereid. De baan kan een verkeerde oppervlaktespanning hebben, kan vuil en stof bevatten, kan statisch geladen zijn, waardoor het drukproces niet goed zal kunnen verlopen. Ook de besturing van de baan door de machine is van groot belang voor het rechte opwikkelen na het bewerkingsproces.

Op de meeste machines is ruimte voorzien om het type accessoires dat voor deze problemen nodig is te kunnen herbergen. De Deltapak TD zorgt voor een naadloze integratie met bestaande apparatuur.

De oplossingen van DeltaPak:

CORONA BEHANDELING

Corona behandeling wordt toegepast als de oppervlakte- spanning van een substraat niet juist is. Vooral kunststof materialen komen voor deze behandeling in aanmerking. Zelfs als ze al voorbehandeld zijn kunnen deze substraten na verloop van tijd aan een opfris- beurt toe zijn. We onderscheiden één- en tweezijdige systemen met of zonder gemetalliseerde folie.

BAANREINIGING

Een van de grootste vijanden van een optimaal drukresultaat is stof. Waar stof zit kan inkt niet blijvend overgezet worden. Een effectieve manier om stof te verwijderen in een baanreiniger, die dit door middel van contact (met een kleefrol) of contactloos (met een zuigmond en ventilator) doet. De stof wordt opgevangen en de lucht gefilterd. Dit kan éénzijdig en dubbelzijdig worden uitgevoerd.

STATISCHE ELIMINATIE

Statische elektriciteit in een substraat kan de inkt overzetting behoorlijk uit balans brengen. Door het toepassen van geïoniseerde lucht die via anti-statische staven met een ventilator over de baan geblazen wordt kan dit probleem worden opgelost. Als de afstand korter dan één meter is, wordt hierdoor ook meteen de baan van stof schoongeblazen,

BAANBESTURING

Een goede loop van de baan door de machine kan worden gegarandeerd door het toepassen van één of meer baanbesturingen. Deze zorgt ervoor dat ook als er een onregelmatig gewikkelde baan wordt ingevoerd, deze toch perfect in het zijregister verwerkt en recht en gelijkmatig op gewikkeld. Verschillende sensoren maken het mogelijk om alle soorten substraten te verwerken.

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.