+31 850 130 444 info@deltapak.nl
flexo drukvoorbereiding

Al in de voorbereidingsfase voor drukopdrachten speelt kwaliteit een belangrijke rol. Afhankelijk van de mogelijkheden van de drukpers kan voor verschillende systemen gekozen worden, die bepalen hoe de drukplaat de inkt op het substraat overbrengt.

In moderne flexo aangedreven drukpersen is het gangbaar dat er met sleeves gewerkt wordt. Over de as in de machine wordt een brugadapter geschoven, die voor de opvulling zorgt tussen deze as en de benodigde drukomvang of rapportlengte. Hoe dikker de adapter, hoe groter de rapportlengte. Over de adapter schuift een drukmontage-sleeve, waarop de drukplaat gemonteerd wordt. Tape en drukplaat hebben hierbij een vastgestelde dikte.

Ook kan het voorkomen dat de drukplaat op de stalen drukcilinder wordt geplakt. De uitlijning van de drukplaat kan in alle gevallen met een drukplaat montageapparaat worden uitgevoerd, waardoor de nauwkeurigheid optimaal is.

Daarnaast zijn er nog systemen mogelijk die hier niet beschreven staan, maar door de decennialange kennis en ervaring van Deltapak, kunnen wij wel steeds het optimale systeem en elke specifieke situatie geven.

De oplossingen van DeltaPak:

WATER UITWASBARE DRUKPLATEN

Uitwassen van flexo drukplaten wordt steeds vaker gedaan op waterbasis. De kwaliteit is inmiddels helemaal vergelijkbaar met platen op solventbasis. Het bijkomende voordeel is echter de milieuvriendelijkheid. Dus daarom snel over naar water uitwasbare drukplaten, die ook uitermate geschikt zijn voor UV inkten.

MONTAGE TAPE VOOR DRUKPLATEN

Drukplaat montagetape heeft naast de vastkleef functie van de drukplaat op de cilinder of sleeve ook nog een verende werking. Afhankelijk van de hardheid van de gekozen en de samenstelling van sleeve of cilinder en drukplaat wordt het karakter van het drukken bepaald. De tape wordt op maat gesneden of als moederrol geleverd.

DRUKPLAAT MONTAGE SLEEVES

Om in drukpersen elke rapport lengte te kunnen aanbieden, worden er drukplaat montage sleeves met verschillende diameters toegepast. Deze schuiven over de assen, eventueel opgevuld met adapters van de machine. De flexo drukplaten worden hierop met een montage tape vastgezet. De sleeves zijn geschikt voor meermalig gebruik.

DRUKPLAAT PLAKAPPARATUUR

Voor een juiste bedrukking is de positie van de drukplaat op de cilinder van levensbelang. Om het plakken van drukplaten gemakkelijk te maken kan dit worden geautomatiseerd. Met behulp van een hoge resolutie camera wordt de positie bepaald. De maximale breedte van de drukplaat bepalend voor de keuze van de montage apparatuur.

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.