+31 850 130 444 info@deltapak.nl
flexo drukwerk
De kwaliteit van het drukproces wordt bepaald door de optelsom van een groot aantal op elkaar afgestemde onderdelen. Niet zelden wordt een geconstateerde drukfout veroorzaakt door een heel klein onderdeel van het drukwerk.

Deltapak heeft al deze onderdelen, die gebruikt worden in een flexo drukwerk op elkaar afgestemd. Of het nu gaat om afdichtingen (om inktlekkage te voorkomen), rakelmessen (om de rasterwalsen af te schrapen), de rasterwalsen (om de juiste inktvolumes over te brengen of walsen met beelddragers zelf, het past allemaal bij elkaar.

De oplossingen van DeltaPak:
Deltapak BFT carbon doctor chamber

RAKELKAMER

Sommige drukpersen, die al jarenlang trouw dienst bewijzen zijn nog voorzien van open inktbakken. Om de inktverdeling te verbeteren en ook de eventuele geuren die inkten afgeven door verdamping te beperken, zijn er gesloten kamerrakels verkrijg- baar. Goed inmeten is nood- zakelijk om voor elke situatie een oplossing te bieden.

AFDICHTING

Gesloten kamerrakels worden steeds vaker toegepast. De belangrijkste succesvoorwaarden hiervoor zijn, dat tijdens het toevoeren van de inkt, de kamerrakel niet lekt. De grote diversiteit aan inktsoorten en vormen van kamerrakels vragen om goed advies over de diktes en samenstellingen van de seals.

RAKELMES

Het rakelmes zorgt ervoor dat de rasterwals goed afgerakeld wordt, waardoor de inkt exact gedoseerd wordt. Bovendien heeft het mes ook een afdichtende werking. De mate van slijtvastheid t.o.v. keramiek is belangrijk. De juiste keuze is van cruciaal belang, omdat breedte, dikte en vorm van de top bepalen of het mes voldoet.

RASTERWALS

Voor de inktvoorziening in een flexo drukwerk is de rasterwals in hoge mate verantwoordelijk. De cellenrasters die precies passen bij de toegepaste resolutie van de drukplaten en het type inkt, zijn bepalend voor de kwaliteit van het drukwerk. Zo wordt alle inkt zonder spatten in de juiste hoeveelheid overgezet op het substraat.

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.