+31 850 130 444 info@deltapak.nl

INspecteren

Waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Dat geldt ook bij drukken of nabewerken van verpakkingsdrukwerk. Om in een vroeg stadium te voorkomen dat fouten vele malen gereproduceerd worden voor ze ontdekt worden, zijn er diverse inspectiemogelijkheden.

Wie eenmaal ervaren heeft wat het betekent om bedrukt materiaal van een klant terug te krijgen, te moeten uitzoeken, herproduceren en opnieuw leveren weet hoe hoog de schade kan zijn. En denk hierbij ook aan imagoschade, die niet in geld kan worden uitgedrukt.

Deltapak heeft alle mogelijkheden in huis om de klant optimaal advies te geven. Dit gaat van een eenvoudige mobiele stroboscoop van enkele honderden euro’s tot en een volledig geautomatiseerd 100% inspectiesysteem. Elk van deze systemen laat zich in korte tijd terugverdienen in verhouding tot de kosten die door het gebruik ervan worden voorkomen. En dat rekent Deltapak u graag voor.

De oplossingen van DeltaPak:

STROBOSCOOP INSPECTIE

Het werken met een stroboscoop biedt de mogelijkheid om een stilstaand beeld  te creëren d.m.v. lichtflitsen, die synchroon worden gegeven met de baansnelheid en rapportlengte van het drukwerk. De LED lichten garanderen een lange levensduur en zeer helder licht op het inspectiegebied. Alternatief zijn er ook vast te monteren stroboscoopbalken leverbaar op iedere gewenste lengte.

CAMERA INSPECTIE

Door toepassing van een camera en beeldscherm wordt een stilstaand beeld getoond van de plaats waar de camera zich bevindt. Het geeft voor het oog een beeld of de drukkwaliteit en het register in orde zijn. Ook kunnen kritische gebieden in de gaten worden gehouden. In de uitgebreidere versie kan de camera motorisch worden bewogen in een patroon dat door de operator is gekozen.

100% INSPECTIE

100% inspectie wordt ook wel lijninspectie genoemd. Op een denkbeeldige lijn bij de camera wordt van elke pixel die langskomt beoordeeld of deze correct is ten opzichte van het referentiebeeld. Bij een fout kan een signaal worden gegeven of een vlag worden geplakt. Door de camera te leren wat goed en fout is wordt geen onnodig afval gecreëerd. Van elke inspectie wordt een rapport gemaakt.

INSPECTIE TAFEL

Op een inspectietafel kan onder daglichtomstandigheden een referentieafdruk met een productieafdruk worden vergeleken. De invloed van lichtbronnen buitenaf wordt zoveel mogelijk weggenomen. Het tafel kan worden voorzien van achtergrondverlichting, waarmee het ook geschikt wordt voor transparant materiaal en kan worden geproduceerd in verschillende maatvoeringen.

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.