+31 850 130 444 info@deltapak.nl
Inktvoorziening

Bij het produceren van verpakkingen worden bij flexodruk of diepdruk vloeibare inkten gebruikt. Belangrijk is dat de inkt consistent is van samenstelling en gelijkmatig en zonder schuim naar het drukwerk wordt gevoerd. Dat geldt al bij het mengen en doseren van de inkt, maar ook gedurende het gehele drukproces.

Om de mogelijkheden optimaal te benutten levert Deltapak de inktmeng- en doseermachines, die de inkt in de juiste hoeveelheid en op de juiste specificatie aanmaken. Verder de pompen, die de inkt verplaatsen, de filters en magneten die de inkt schoonhouden en de viscositeitregelaars waarmee de vloeibaarheid van de inkt op een constant peil wordt gehouden.

Voor het samenspel van deze factoren te beheersen is Deltapak een uitstekende partner om elke klant in zijn of haar specifieke omstandigheden de juiste oplossing te bieden

De oplossingen van DeltaPak:

INKT MENGEN EN  DOSEERSYSTEEM

Met inktmeng en doseer- installaties kunnen recepten van inktfabrikanten worden aan- gemaakt in aangegeven hoeveel- heden.  De recepten kunnen een- voudig worden herhaald. Rest inkten kunnen worden hergebruikt in nieuwe recepten. Door dit consequent te doen, worden de voorraden inkt gereduceerd en de afvalstroom en ook de kosten beheerst.

INKTPOMP

De uitgebreide reeks van pompsoorten en bijbehorende accessoires uit het aanbod van Deltapak zorgen ervoor dat de inkt voorziening zonder problemen plaatsvindt. Of het nu het verpompen van grote vof kleine volumes betreft,Meer of minder viskeuze inkten, naar een hoge of lage inkt bak, Deltapak heeft de oplossing

INKTFILTER, -KOELER, -MAGNEET

Bij gebruik in het drukproces wordt de inkt vervuild en opgewarmd. Om de conditie optimaal te houden zijn er hulpmiddelen ontwikkeld, zoals  filters, koelers (eventueel in combinatie), magneten. De gestandaardiseerde tanks zijn zo ontworpen dat deze accessoires er direct opgebouwd kunnen worden. De inkt blijft zo schoon gedurende het drukproces.

VISCOSITEITSREGELAAR

Als er geproduceerd wordt loopt de temperatuur van de inkten op. Dat zorgt voor verdamping en beïnvloedt de eigenschappen van de inkt en daardoor ook de kleuren op het substraat. Door de viscositeitsregelaar wordt voor- komen dat de inkt eigenschappen wijzigen en blijft de kleur consistent, ook gedurende langlopende orders.

Share This
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.