+31 (0)85 2736442 info@deltapak.nl

De Fabriek

Packaging Plast (PP) is sinds 2010 een gespecialiseerde toeleverancier van precisie equipment en onderdelen voor de verpakkingsindustrie in Casale Monferrato, Italië. Hier bevinden zich ook een aantal andere internationaal bekende bedrijven uit de drukwerkindustrie. De klanten, fabrikanten van  diepdruk en flexo drukmachines. bevonden zich dus in de achtertuin.

Omdat het bedrijf een reputatie opbouwde van betrouwbaarheid en ervaring, begonnen de klanten naar Packaging Plast rakelkamers, eerst in aluminium en later in plastic, voor te schrijven. Tegenwoordig produceert het bedrijf rakelkamers die volledig uit koolstofvezels bestaan.

Rakelkamers

De PP rakelkamer onderscheidt zich van de andere doordat de kamers volledig met van lagen koolstofvezel zijn, die stevig aan elkaar zijn gehecht met hars.

Ook zijn de rakelkamer volledig hol. Tijdens het gietproces worden er namelijk luchtkussens gebruikt, die worden verwijderd zodra de kamers zijn uitgehard. Daarom zijn de kamers volledig gemaakt van koolstofvezels, in tegenstelling tot andere kamers waar de (dure) koolstofvezels meestal op een structuur worden gelamineerd, met alleen maar een cosmetische effect.

De speciale technologie die wordt gebruikt om de Genius-serie te fabriceren, maakt het mogelijk om de kamer een holle doorsnede te geven, voor een product van ongeëvenaarde lichtheid. Deze extreme lichtheid (ongeveer 11 kg) betekent dat een rakelkamer van 3.200 mm door een enkele operator kan worden verwijderd en gemonteerd.

Het spansysteem voor de rakelmessen

De zittingen van de veren van het spansysteem van de rakemeshouder zijn volledig onderdeel van de kamer zelf. Er zijn daarvoor geen gaten geboord. Ze bevinden zich op vaste afstand van elkaar over de gehele lengte van de rakelkamer, die daardoor stevig en vormvast blijft, ook bij temperatuurschommelingen. Het rakelmes kan door toepassing van dit systeem binnen drie minuten worden vervangen.

Efficiënt inktterugloopsysteem

De rakelkamers hebben een uniek ontwerp van de zijdelingse afdichtingen en maken het mogelijk inkt na het inktproces helemaal uit de rakelkamer te verwijderen, afval te minimaliseren en de efficiëntie van het was proces te maximaliseren.

De speciale inktvulpunten in de profielen van de kamers betekenen dat al onze rakelkamers bruikbaar zijn met nieuwe inktterugloopsystemen voor de aanvoerlijn.

Met deze oplossing kan de operator de rakelkamer volledig leegmaken en de inkt in de emmer laten weglopen, voordat deze aan het einde van een taak wordt gespoeld. Dit betekent dat de inkt kan worden teruggewonnen in plaats van weggespoeld, zoals gebeurt met een conventionele rakelkamer.

 

Neem contact met ons op

Upload