+31 850 130 444 info@deltapak.nl
BFT Flexo logo

Over BFT

Innovatieve printoplossingen

BFT is ontstaan ​​uit de behoefte aan innovatie op het gebied van inktsystemen in de wereld van flexo drukken. Omdat de meeste inktsystemen handmatig zijn en geen wasautomatisering, hebben, moeten operators de snelheid van de pompen aanpassen en de inktemmer handmatig verwijderen en een emmer water tijdens de wascyclus plaatsen.

Inkt- en wassystemen

Van de uitstekende resultaten die door drukklanten worden verkregen, worden BFT Flexo-systemen als originele uitrusting gevraagd, zelfs door OEM’s die technologie en betrouwbaarheid in de BFT Flexo-systemen vinden, evenals een aanzienlijke besparing in vergelijking met het interne beheer van het wassysteem.

Geavanceerde Composietapparatuur

Een compleet inktsysteem (inkt- en wassysteem + rakeleenheid) is ook vereist door de OEM’s. BFT Carbon is geboren om altijd innovatie tussen zijn producten te hebben, het is een geavanceerd product gemaakt van koolstofvezel met interne sensoren die kunnen communiceren met het BFT Flexo-systeem om het proces te optimaliseren.

Innovatie voor flexodruk

BFT produceert niet alleen innovatieve producten, maar zorgt ook voor de onderlinge samenhang. Zo zijn de koolstofvezel rakelkamers voorzien van  interne sensoren die kunnen communiceren met het BFT Flexo-systeem inkt- en wassysteem om het proces te optimaliseren.

Deltapak BFT flexo1
Deltapak BFT Carbon doctor chamber4

Rakelkamers

De rakelkamers onderscheiden zich van andere doordat ze volledig opgebouwd zijn uit lagen koolstofvezel, die stevig aan elkaar zijn gehecht met hars.

Ook zijn de rakelkamers volledig hol. Tijdens het gietproces worden er namelijk luchtkussens gebruikt, die worden verwijderd zodra de kamers zijn uitgehard. Hierdoor zijn de kamers volledig gemaakt van koolstofvezels, in tegenstelling tot andere kamers, waar de (dure) koolstofvezels meestal op een structuur worden gelamineerd, met alleen maar een cosmetische effect.

Deze speciale technologie zorgt ervoor dat de belangrijke lichtgewicht eigenschap volledig wordt benut. Deze extreme lichtheid betekent dat een rakelkamer met een lengte van 3.200 mm slechts 11 kg weegt en door een enkele operator gemakkelijk kan worden verwijderd en gemonteerd.

Deltapak BFT Carbon doctor chamber5

Automatisch inkt- en wassysteem

De meeste inkt- en wassystemen bevatten handmatige processen, inclusief het afstellen van de pomp en wassen. Operaties die langdurige stilstand van de machine vereisen en continue assistentie door het personeel.

De BFT FLEXO-systemen zijn volledig automatisch: om een ​​cyclus te starten, drukt u gewoon op een knop op het touchscreen. En het systeem onthoudt alles wat u doet, wat processtandaardisatie eenvoudig maakt. De operator kan eenvoudig de snelheid van de pompen vanaf het scherm instellen om de inktfase en de wasfase te optimaliseren. De instelling wordt opgeslagen en gekoppeld aan de bestelling die in de loop van de tijd moet worden hervat.

Dankzij de mogelijkheid om de toevoerpomp om te keren, kan het systeem alle resterende inkt terugwinnen die is gewassen en wordt verspild bij gebruik van de meeste andere systemen.

De wascycli zijn snel en nauwkeurig bij elke kleurverandering en zorgen voor een volledige reiniging van de aniloxcellen. Het wasalgoritme onderscheidt het water dat wordt gebruikt tijdens de voorwas-, was- en spoelfasen, en halveert zo het volume dat voor elke volledige wasbeurt wordt gebruikt.

Alle componenten van het systeem voeren een zelfdiagnose uit, die de levensduur van elk component aan de operator toont en van tevoren al het noodzakelijke onderhoud signaleert, waardoor kostbare stilstand wordt vermeden.

Wilt u de reiniging en het onderhoud van uw flexografische machines verder optimaliseren? Integreer BFT FLEXO met de rakeleenheid BFT CARBON

Deltapak BFT flexo2
Deltapak BFT flexo3

Contacteer ons over BFT

Upload
Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.