+31 850 130 444 info@deltapak.nl

UV-LED

combo droging

FleXolid UV-LED Combo

Het FleXolid Combo UV-LED droogsysteem is een modulair systeem op de gewenste breedte, dat na een drukstation gemonteerd wordt. De houders kunnen UV-LED of conventionele UV drogers met sluiters bevatten, al naar gelang de behoefte van dat moment. Er kunnen bijvoorbeeld inkten of inktkleuren of lakken zijn die het beste met conventionele UV drogers werken. Ook kan een enkele conventionele einddroger worden voorzien. Omwisselen van de elementen is een kwestie van enkele seconden

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor UV-LED droging?

In een tijd dat de overheid subsidies geeft op investeringen in substantiële reductie van energieverbruik telt het voordeel dubbel. Het verschil in energieverbruik tussen UV-LED als vervanger van UV droging is zo groot, dat je versteld zult staan van de besparingen. Heb jij al eens berekend wat de subsidie en besparing jou kunnen opleveren? Bekijk hier waarom je nu actie zou moeten nemen.  

Bijkomende voordelen van UV-LED droging

Naast een flinke energiebesparing en mogelijke subsidie zijn er nog meer voordelen te genieten van UV-LED droging. De lampen hebben een levensduur die vele malen langer is dan die van de conventionele UV lampen. Het UV-LED systeem is praktisch onderhoudsvrij en bovendien kan het hybride worden uitgevoerd. Bekijk hier alle voordelen van UV-LED droging

Hoe vergelijk ik de kosten van UV met UV-LED?

Het gaat niet alleen om het enorme verschil in stroomgebruik, maar ook in de benodigde koeling. Daarbij moeten ook de levensduur van de lampen in ogenschouw worden genomen. Deltapak maakt voor elke specifieke situatie gratis en vrijblijvend een berekening.

Met welk vermogen werken UV-LED lampen?

De lamp is traploos instelbaar van 1 – 31 Watt/cm. Deze aanpassing kan handmatig worden uitgevoerd of worden gesynchroniseerd met de perssnelheid. De operatorinterface kan eenvoudig worden ingesteld op automatische vermogensregeling.

Heeft UV-LED ook koeling nodig?

Ja ook bij UV-LED is koeling nodig. Het systeem wordt geleverd inclusief een koelongsaggregaat van 8 kW. Dat is meer dan voldoende.

Welke temperatuur heeft een koelwals bij UV-LED?

De temperatuur van de koelwals heeft ongeveer kamertemperatuur , dus 18 – 21 °C

Hoe plan jij de overstap naar UV-LED

Energieverbruik reduceren is belangrijk om een milieubewuste onderneming te zijn of worden. In een tijd dat de verpakkingsbranche qua imago zwaar onder druk staat kan dit aanzienlijk verbeteren door intern de energie consumptie op orde te hebben. Wanneer ga jij de milieuvoordelen van UV-LED toepassen?

Stappen om over te gaan naar UV-LED

De overstap naar UV-LED op bestaande machines kun je het beste voorbereiden door in kaart te brengen welke machines hiervoor in aanmerking komen. Daarna kun je een prijs opvragen voor de voorgestelde investering en informeren naar de subsidie mogelijkheden. Pas als de subsidie is toegezegd, wordt de investering gedaan.

Een case-study van overgang naar UV-LED

Eind 2019 besloot een Italiaanse etikettendrukker voor de overstap naar UV-LED. Nadat het product was geleverd werd in enkele dagen tijd het oude UV droogsysteem ontmanteld en een nieuw hybride UV-LED systeem ingebouwd, inclusief een eigen besturing. Voor gevallen waarin UV droging nodig bleek werd er één conventionele UV lamp bijgekocht. Deze lampen konden zonder gereedschap in minder dan een minuut naar elk printstation in de pers worden verplaatst.

Wat kost een UV-LED droging?

Vaak wordt gedacht dat UV-LED drogingen onbetaalbaar zijn. En het is waar, sommige leveranciers proberen met afroomprijzen deze nieuwe markt te beleveren. Het kan heel lang duren voordat prijzen naar een acceptabel niveau gaan. Bekijk hier hoe door een juiste keuze voor prijs / kwaliteit de invesering niet zo hoog hoeft te zijn om het beoogde resultaat te bereiken.

Zo eenvoudig te wisselen

Gun je drukpers de voordelen van de Activ UV-LED droging

Informatieplicht energie

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer-inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan bent u op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

Per 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat u uiterlijk 1 juli 2019 per Wet milieubeheer-inrichting had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Dat doet u in eLoket van RVO.nl. Nog niet gerapporteerd? Controleer of u een informatieplicht heeft en rapporteer alsnog.

Dit zijn allemaal regels en daardoor misschien minder spannend, maar uiteindelijk valt er voor bedrijven ook veel mee te winnen. Want geld dat je niet uitgeeft aan energie komt zomaar bij de winst.

Video

Voorbeeld op Bobst M5 650 mm

Hoe gaat een installatie in zijn werk? De werkzaamheden vinden bij de gebruiker op  de werkvloer plaats. Eerst wordt het oude droogsysteem verwijderd, inclusief de besturing. Het nieuwe systeem wordt vervolgens mechanisch geïnstalleerd, de kabels worden getrokken en het besturingssysteem wordt aangesloten. Binnen enkele dagen is de drukpers weer voor het werk beschikbaar. Informeer ook naar de mogelijkheden om de drukpers meteen een grondige opknapbeurt te geven.

 

Gratis consult

Inventarisatie

Eerst bengen we de huidige situatie in kaart. Aantal druktorens, soorten inkten, leeftijd appparatuur.

Calculatie

Daarna gaan we berekenen: Huidige energiekosten en mogelijke besparingen. Ook eventuele subsidies. 

Actie

Een besparing van 15 – 45 K per jaar per drukpers is geen uitzondering. Wat is de ROI op mijn investering? 

 

Alle voordelen van FleXolid UV-LED systemen op een rij: Informeer me s.v.p.

2 + 4 =

Chat openen
1
Chat!
Scan de code
DELTAPAK Helpdesk
[NL] Hallo, mag ik, terwijl je wacht, alvast je naam, e-mail en het onderwerp van het bericht?
{ENG] Hello, please, let me have your name, e-mail and topic of this message, while you are waiting.